Ässä-arpa

Ässä-arpa on todellinen suomalainen raaputusarpaklassikko. Tämä nykyisin 4 euroa (tai vaihtoehtoisesti 1 euron) maksava arpa julkaistiin jo vuonna 1981, ja se on nauttinut suurta suosiota Veikkauksen arpojen joukossa siitä lähtien. Ässä-arpa on kaikista suomalaisista nykyarvoista pitkäikäisin, sillä se täytti tänä vuonna jo huimat 35 vuotta.

Ässä-arpa tarjoaa kaksi erilaista pelimuotoa, eli sinulla on kaksi mahdollisuutta voittaa jokaisessa arvassa. Tai oikeastaan kolme, sillä monien Veikkauksen arpojen tapaan myös Ässä-arpa tarjoaa lisäarvonnan, jossa jaetaan viisi kappaletta 1000 euron voittoja.

Ensimmäinen Ässä-arvan peleistä on 3 samaa rahasummaa. Se toimii monista muista raaputusarvoista tutulla periaatteella, jossa kolme samanlaista summaa raaputtamalla voittaa kyseisen summan itselleen. Toinen peli on nimeltään Ristinolla, ja sen toimintaperiaate perustuu tuttuun ristinolla-peliin, jota moni suomalainen on varmasti pelannut koulussa kavereitaan vastaan. Ässä-arvan Ristinolla toimii aivan samoin: jos onnistut raaputtamaan esiin kolme ristiä tai kolme nollaa vaakasuoraan, pystysuoraan tai ristiin, voitat lisäruudukosta paljastuvan voittosumman. Lisäksi arvassa on voittokerroin, joka voi moninkertaistaa voittosummasi.

Ässä-arvan päävoitto riippuu siitä, millaisella panoksella pelaat. Voit valita netissä pelatessasi joko 1 euron tai 4 euron arvan. 1 euron arvan päävoitto on 25 000 euroa, 4 euron arvan puolestaan 100 000 euroa. Arvan hinta ei vaikuta palautusprosenttiin, joka on Ässä-arvalla valitettavan heikko – vain 47 % peliin panostetuista rahoista palautetaan voittoina pelaajille. Tämä summa on lähes puolet pienempi kuin suosituimmilla nettiarvoilla, joiden palautusprosentit liikkuvat 85 – 95 % tuntumassa.