Luonto-arpa

Vuonna 1992 ensimmäistä kertaa markkinoille tuotu Luonto-arpa on kaikille luonnonystäville sopiva raaputusarpa, sillä tällä arvalla tuetaan sekä Suomen Luonnosuojeluliiton että WWF:n työtä eläinten hyväksi. Jokaisesta ostetusta Luonto-arvasta lohkaistaan siis pieni osa näiden järjestöjen tärkeän työn auttamiseksi. Yhteensä Luonto-arvoista lahjoitetaan luonnosuojeluun noin 100 000 euroa vuosittain.

Luonto-arpa on myös ulkoasultaan aina eläinteemainen, sillä arvassa vaihtelevat erilaiset söpöt eläimet, kuten kissat ja koirat. Itse arvan toimintaperiaate on hyvin yksinkertainen. Se tarjoaa yhden pelin, jossa tehtävänäsi on raaputtaa esiin kolme samanlaista eläinsymbolia. Jos onnistut, voitat arvan voittoruudukosta paljastuvan rahasumman. Luonto-arpa voittaa kolmen saman lisäksi myös silloin, kun raaputat esiin yhden pandasymbolin tai yhden norppasymbolin.

Luonto-arvan hinta on 3 euroa arpaa kohden sekä netissä että fyysisessä muodossa. Netissä pelatessasi pääset myös valitsemaan haluamasi eläimen tai luontoteeman itse useammasta vaihtoehdosta, kuten hevosista, lemmikeistä ja Lapin luonnosta. Luonto-arpa on monien muiden Veikkauksen arpojen tapaan nykyään kokeiltavissa netissä myös ilmaiseksi, kunhan rekisteröit pelitilin Veikkauksen nettisivuille.

Luonto-arpa ei ole kaikkein sopivin raaputusarpa suuria voittoja metsästäville pelaajille. Halvan arvan päävoitto on vain 30 000 euroa, eikä päävoittoja löydy 1 650 000:n arvan painoksesta kuin kolme kappaletta. Yksi arpa antaa voittona keskimäärin 1,65 €, mikä tarkoittaa kolmen euron hinnalla 55 % palautusta. Veikkauksen arpojen mittapuulla Luonto-arpa on siis keskitasoa palautukseltaan, mutta se häviää kansainvälisille nettiarvoille selkeästi.