Onnensanat-arpa

Onnensanat on uudehko Veikkauksen arpapeli, joka poikkeaa hieman muista perinteisistä raaputusarvoista. Tässä arvassa ei nimittäin raaputeta esiin rahasummia vaan sanoja, joiden lukumäärä määrittää voittosumman suuruuden. Hauska sanaristikkopeli on nostanut Onnensanat Veikkauksen suosituimpien arpojen joukkoon niin toimipisteissä myytynä kuin netissäkin. Varsinkin viime aikoina – sen jälkeen, kun arvan hintaa laskettiin kuudesta eurosta viiteen.

Onnensanat tarjoaa kaksi erilaista peliä, jotka ovat kuitenkin yhteydessä toisiinsa. Pääpeli toimii siis sanaristikon tapaan. Sinun tehtävänäsi on raaputtaa esiin niin monta sanaa vaaka- ja pystysuoraan, kun vain löydät. Mikäli sanoja on vähintään kolme kappaletta, olet voittanut. Pääpelin lisäksi arvasta löytyy bonussana, jolla on oma erillinen voittosummansa. Jos tämä sana löytyy ristikostasi, saat bonussanapelin voittosumman itsellesi.

Onnensanat-arvan päävoitto on melko hyvä: 150 000 euroa. Näitä päävoittoja löytyy 3 000 000:n kappaleen painoksesta kolme kappaletta; kakkospalkintona toimivia 1000 euron voittoja on puolestaan 300 painosta kohden. Noin joka neljäs Onnensanat-arpa voittaa, joten se asettuu tässä suhteessa Veikkauksen arpojen keskitasolle. Onnensanojen palautusprosentti on kuitenkin Veikkauksen arpoja vertailtaessa korkeammasta päästä, sillä se palauttaa voittoina noin 60 % peliin panostetuista rahoista.